DKK | EUR | USD

Digi-Key Marketplace and Fulfillment Service

Af Pat Sagsveen

Bidraget af Digi-Key Electronics

Digi-Key Electronics har for nylig oprettet et par programmer til at hjælpe med at ekspandere aggressivt til nye markeder. Disse programmer giver nye muligheder for leverandører eller distributører, der ønsker at tilføje nye kanaler til deres overordnede strategi.

I oktober 2019 startede Digi-Key et Marketplace-program, der giver leverandører mulighed for at udnytte Digi-Key-webstedet. Dette har åbnet døren for mange nye leverandører på grund af den hurtige og effektive opstartsproces på plads. Markedspladsen tilbyder også leverandører fleksibilitet, fordi produkter ikke behøver at være placeret på Digi-Key. Dette program kan udnyttes af flere forskellige typer leverandører af flere grunde, der er beskrevet nedenfor.

I juli 2020 begyndte Digi-Key at tilbyde en opfyldelsestjeneste kaldet ”Opfyldt af Digi-Key”. Dette program giver leverandører mulighed for at oplagre produkter på Digi-Key og udnytte den samme logistik i verdensklasse, som kunder over hele verden er kommet til at kende og elske. Dette program giver leverandører mulighed for at have et enkelt lager til globale forsendelser til en meget rimelig pris.

Begge programmer tilbydes i dag. Leverandører kan vælge mellem Marketplace-modellen, Opfyldt af Digi-Key-modellen eller en blandet model af begge. Disse programmer er ikke kun åbne for producenter, men også for distributører. Processen for at blive tilmeldt begge programmer indebærer at udfylde en simpelonline ansøgning. Denne applikation fungerer både for Marketplace og Fulfillment-programmet.

Markedsplads

DetMarkedspladsprogram giver leverandører mulighed for at udnytte Digi-Key-webstedet, mens de husker produkter på deres placering. Onboarding-tiden for dette program er relativt kort, og mange leverandører har indbygget og været live på hjemmesiden inden for en måned efter, at Digi-Key modtog deres ansøgning.

Marketplace er et godt program for leverandører eller distributører, der allerede har et eksisterende logistiknetværk. Standardindstillingen inden for Marketplace er kun USA; leverandører kan dog vælge at udvide globalt i Marketplace-programmet ved blot at lade Digi-Key vide, hvilke lande de har det godt med at sende til.

Marketplace-programmet kan bruges til mere end bare nye nye produkter. Markedspladsen kan også udnyttes til produkter, der enten er overlagrede, udtjente, forældede, eller som ikke ville have fundet deres veje ind i en mere traditionel distributionskanal. Et godt eksempel på en distributør, der allerede udnytter dette program, ville væreRochester Electronics. Rochester arbejder med halvlederproducenter som en licenseret strømpe distributør. Meget af deres nuværende beholdning består af forældede dele, der ikke kan købes andre steder. Rochester viser deres dele på Digi-Key-webstedet, så de kan få adgang til den eksisterende Digi-Key-kundebase.

Mange leverandører har produkter, der er vanskelige at sende, og som ikke kan håndteres gennem en normal distributionsstrategi. Leverandører, der allerede er certificeret til at sende produkter som lithiumbatterier, kemikalier eller ethvert produkt, der har brug for særlige krav til forsendelse, vil også være hovedkandidater til dette program.

I programmet Marketplace opererer leverandører fra en online portal, hvor de kan acceptere eller afvise ordrer, opdatere lager og have et dashboard over deres ugentlige salg. Priser og mængder til rådighed kan dikteres gennem denne portal, og en API (Application Programming Interface) kan bruges til at hjælpe med at styre dette. Webprissætning på markedet kontrolleres fuldt ud af leverandøren, og Digi-Key tager provision af dette salg. Leverandører kan bruge differentierede prisstrukturer til at tilbyde rabatter til fastsatte mængder, så kunderne let kan se, hvad højere mængdeomkostninger ville være. Dette hjælper med at vise kunderne, hvad deres tilbudte pris ville være for større mængder, og historisk set har det ført salget op til de mængder, der er angivet i prisfaldene.

Opfyldt af Digi-Key

Brug afOpfyldt af Digi-Key-programmet giver leverandører mulighed for at lagre deres produkter på Digi-Key og udnytte Digi-Keys eksisterende logistiknetværk. Denne model giver leverandører mulighed for at sælge deres produkter globalt uden selv at skulle håndtere forsendelsen ud over at få produkter til Digi-Key. Standardindstillingen i dette program er et globalt engagement; men hvis visse produkter ikke kan sælges til bestemte regioner, kan dette kontrolleres ved blot at lade Digi-Key, hvor produkter ikke kan sendes til.

Digi-Key er kendt for at sende lave MOQ'er (minimum ordremængder) til kunder globalt, og dette program giver leverandører mulighed for at bruge Digi-Keys eksisterende kanal til at opnå dette til generelt lavere priser for kunder. Hvis en leverandør sælger dele, der kommer på hjul, kan Digi-Key tilbyde en værditilvækstjeneste ved at skære disse dele i afskårne båndstrimler for at sende lavere MOQ'er til kunder.

Dette program er fantastisk til leverandører, der er på udkig efter en global partner i deres distributionsstrategi. Digi-Key kan tilbyde levering samme dag for alle ordrer, der afgives inden kl. 20.00. Leverandøren vil ikke blive opkrævet nogen forsendelse til kunderne og kan til en meget rimelig pris opbevare produkter hos Digi-Key i en velkontrolleret indstilling, der er indstillet til at håndtere dele, der har MSL-overvejelser (Moisture Sensitivity Level) og/eller ESD (elektrostatisk afladning) overvejelser. Dette er et tilbud fra ESD Certified Professional Program Manager Shane Heinle, der vedrører forhold i Digi-Key:

“Digi-Key er meget stolt af at tilbyde vores kunder enestående værdi, kvalitetsprodukt og overlegen service sammen med den vigtigste del af kontinuerlig forbedring af vores håndtering af ESD- og MSL-produkter. Vi ser altid på måder at sikre, at vores kunder og leverandører bliver taget hånd om, ved at sikre, at de produkter, vi sælger, håndteres og pakkes korrekt, mens de er hos Digi-Key. Digi-Key er certificeret til ANSI/ESD S20.20 siden marts 2010, og vi følger JEDEC J-STD-033-standarden til håndtering af fugtfølsomme produkter. “

Opfyldelsesmodellen fungerer i det væsentlige som en forsendelsesmodel. Leverandøren ville levere en "pris" for deres varer til Digi-Key. Digi-Key ville sætte videresalg online for leverandøren, og Digi-Key ville betale leverandøren "omkostningerne" tilbage for hvert produkt, der blev solgt. Leverandøren behøver ikke at administrere en portal i dette program, og Digi-Key leverer ugentlige lagerrapporter for at overvåge lagerniveauer.

Hvilke leverandører kan udnytte på Digi-Key-webstedet

Leverandører, der udnytter markedet eller opfyldes af Digi-Key-programmet, ville have samme synlighed som andre leverandører, der i øjeblikket er involveret i Digi-Key. Digi-Key ville oprette et "leverandørmarkedsføringscenter" som det, der tidligere var knyttet til Rochester Electronics. Dette ville være en side, hvor kun leverandørens dele kunne søges. Dette ville i det væsentlige være destinationssiden for den leverandør. Et billede af Rochester Electronics leverandørcenter kan ses nedenfor i figur 1.

Billede af Rochester Electronics leverandør marketingcenterFigur 1: Rochester Electronics-leverandørmarkedsføringscenter.

Leverandører kan tilføje produkthøjdepunkter, værktøjer, understøttende dokumentation, videoer, sociale mediehåndtag og en række andre ting i deres leverandørmarkedscentre. Dette er en side, der er dedikeret udelukkende til den leverandør. Søgefunktionen på denne side vil kun hente produkter fra den leverandør, og produktkategorier, som deres produkter ligger på, vises på denne side.

Når du søger efter produkter på Digi-Key-webstedet, kan Marketplace-produkter og Opfyldt af Digi-Key-produkter blandes med de produkter, der findes ved søgningen. Et eksempel på dette kan ses med to af vores leverandører, der i øjeblikket bruger dette program. Cal-Chip Electronics Inc er i øjeblikket en markedspladsleverandør for Digi-Key ogHoly Stone Enterprise er i øjeblikket en opfyldt af Digi-Key leverandør. Figur 2 viser, hvordan begge dele vises på websøgningen på samme måde. Brugere, der er fortrolige med Digi-Key-webstedet, vil bemærke, at det er sådan, alle produkter vises på hjemmesiden.

Billede af markedspladsleverandør vs opfyldelsesleverandør ved Digi-Key-søgning (klik for at forstørre)Figur 2: Markedsleverandør versus opfyldelsesleverandør ved Digi-Key-søgning.

Afsluttende tanker

Digi-Key har været et velkendt navn i elektronikindustrien i flere årtier. Digi-Key håber at tilbyde nye muligheder for nye og eksisterende leverandører ved at tilføje disse programmer. Dette er programmer med lav risiko, der er lavet til nem ombordstigning og beregnet til at få leverandører eksponeret for en allerede eksisterende kundebase af elektriske ingeniører, systemintegratorer, OEM'er, CM'er og mange andre typer kunder. Formålet med denne artikel var at informere potentielle leverandører om denne mulighed inden for Digi-Key.

Disclaimer: The opinions, beliefs, and viewpoints expressed by the various authors and/or forum participants on this website do not necessarily reflect the opinions, beliefs, and viewpoints of Digi-Key Electronics or official policies of Digi-Key Electronics.

Om denne forfatter

Pat Sagsveen

Pat Sagsveen, Product Manager at Digi-Key Electronics, is responsible for recruiting, onboarding, and managing companies added to the Digi-Key Marketplace and Fulfillment service. He joined Digi-Key in 2016 after earning his Associate in Applied Science degree in Electronics and Communication from Bismarck State College. His passion for music led him into electronics and his passion for electronics led him to Digi-Key.

Om udgiveren

Digi-Key Electronics

Digi-Key Electronics, based in Thief River Falls, Minn., is a global, full-service provider of both prototype/design and production quantities of electronic components, offering more than six million products from over 750 quality name-brand manufacturers at Digi-Key.