DKK | EUR | USD

Den enkle måde at designe internetforbundne produkter på

At forbinde et produkt til internettet medfører flere fordele. For eksempel kan produktfabrikanter hente værdifuld brugsstatistik fra produkter i marken for at få en idé om, hvordan de kan forbedres i fremtiden. På den anden side får brugerne en praktisk fjernbetjening og ekstra funktionalitet via en mobil eller webapp.

Under låget

Hvilke opgaver skal en virksomhed udføre for at få sit elektroniske produkt tilsluttet internettet?

Først skal de vælge et kommunikationsmodul (Wi-Fi, mobil, Ethernet, RF) og fysisk ledning til hoved- ("master") mikrokontrolleren.

For det andet skal de opdatere firmwaren på master-mikrokontrolleren for at introducere netværkslogik, fjernstyring via kommandointerrupts, sikkerhed, dataudveksling, over-the-air-opdateringer osv. Sandsynligvis vil den nye funktionalitet ikke fungerer på den nuværende master-mikrokontroller, hvilket derfor kræver produktmigrering til en anden uprøvet arkitektur, hvilket introducerer en stor risiko.

For det tredje er de nødt til at udvikle en skytjeneste, der afslutter enhedstilslutninger, opretholder enhedsregistre og inkluderer styring og datalagring - enten lagret på tjenester som AWS IoT, Azure eller på en hjemmelavet infrastruktur.

(Billedkilde: vcon.io)

For det fjerde skal de udvikle en mobil/web-app til slutkunderne og den respektive skydel af systemet med korrekt adgangskontrol, godkendelse og autorisation og dataudvekslingsmekanismer.

Pludselig ender et tilsyneladende simpelt mål som "lad min enhed være fjernbetjent" med et sæt udfordringer, der spænder over flere ekspertiseområder (f.eks. at udvikle netværksbevidst enhedsfirmware, en skytjeneste, der kommunikerer med enhederne, leverings- og adgangskontrolmekanismer osv.), som en virksomhed måske ikke engang råder over.

Derfor tager det flere år at gennemføre sådanne projekter. Virksomheder ender med at genopfinde hjulet ved at oprette brugerdefinerede ”universelle kommunikationsmoduler”, som de kan sætte ind i deres produkter og bruge den infrastruktur, de har udviklet.

VCON – en alternativ tilgang

(Billedkilde: Espressif Systems)

Hvad hvis et sådant ”universelt kommunikationsmodul” allerede eksisterede?

Et modul, der giver dig mulighed for at forbinde det til en master-mikrokontroller for at opnå: fjernbetjening uden at foretage nogen fjernbetjente firmwareopdateringer til nogen master-mikrokontroller (startende fra en lille 8-bit AVR fra Microchip op til STMicroelectronics’ kraftfulde 32-bit STM32F7), en sky-managementtjeneste og en adgangskontrol for mobilkunder. Alt dette, klar til at køre, testet gennem eksisterende kommercielle implementeringer?

Efter at have arbejdet i mange år på forskellige IoT-projekter med vores kunder, har, Cesanta skabt et sådant modul. Det er baseret påESP32 chippen fra Espressif Systems. Det understøtter Wi-Fi, Ethernet eller mobil kommunikation og gør nøjagtigt hvad der er beskrevet ovenfor.

Vores observationer antyder, at implementeringen af en lignende infrastruktur tager ca. 1,5 - 2 års udviklingsindsats. Så hvis du er en IoT-produktleverandør, der ønsker at tilslutte din enhed til internettet på en rimelig tid og til en optimal pris, så tøv ikke, snak med os og prøv VCON i dag.

(Billedkilde: vcon.io)

Om denne forfatter

Image of Sergey Lyubka

Sergey Lyubka er medstifter og CTO for Cesanta Software. Sammen med sit team takler han spørgsmålet for at gøre Internettet af Ting enklere at få adgang til, for alle udviklere. Han sørgede for, at Cesantas 'softwareprodukter (VCON.io, mDash.net, Mongoose OS og Mongoose Web Server) blev bygget til den højeste kvalitet og sikkerhedsniveau. Han er også kendt som forfatteren af Mongoose Embedded Networking Library, som har været på markedet siden 2004. Hans innovationer implementeres af tech-pionerer som NASA, Google, Bosch, Siemens, Samsung, LG, Thyssenkrupp, Schneider Electric, Rockwell Collins, HP og mange andre.

Sjov kendsgerning: Hvis han ikke kan tackle IoT, hopper han ud i det irske hav for at svømme, uanset hvad vejret er!

More posts by Sergey Lyubka